Subiectul acoperiţilor din presă şi din justiţie este unul extrem de important, viitorul României depinde de credibilitatea justiţiei şi a presei, este de părere Ioana Ene Dogioiu, jurnalista care a realizat interviul cu generalul Florian Coldea.
"În discuţie sunt două aspecte esenţiale: credibilitatea justiţiei şi presei. Se joacă două meciuri foarte importante. Dacă presa şi justiţia vor ieşi distruse din această bătălie, României îi va fi foarte greu. Generalul Coldea afirmă că nu există acoperiţi în justiţie şi politică şi insistă că face acest lucru cu toată responsabilitatea funcției pe care a avut-o și cu întreagă răspundere legală", a declarat Dogioiu la Realitatea TV.
Potrivit acesteia, versiunea lui Coldea privind justiţia trebuie auzită deoarece "sunt chestiuni care depăşesc cancanul si intră pe o zona importantă a statului". Coldea a vorbit în interviul din Ziare.com despre un "asalt susținut sistematic" la adresa SRI, care ar încerca să genereze percepția conform căreial Serviciul ar fi desfășurat "cu bună știință și rea credința activități abuzive, ilegale".
"Consider că în acest moment există forțe interne și externe care și-ar dori servicii românești inhibate și retrase în cazarmă, pentru ca unii să își realizeze planurile și obiectivele care nu au nimic de-a face cu interesele României. Din punctul meu de vedere, aceasta este cheia în care trebuie interpretate aceste atacuri", a declarat Coldea în interviul acordat Ziare.com.
Ioana Ene Dogioiu observă că dintre toate problemele penale ale lui Dragomir generalul Coldea nu pune atât accentul pe dosarul pentru care a fost deja condamnat ci mai mult pe Black Cube.
"S-a auzit doar cealaltă parte şi ceea ce am considerat ca trebuie să se întâmple a fost să nu se audă doar o versiune a poveştii. Cei care decid sunt cei care citesc sau ascultă, publicul stabileşte credibilitatea personajelor", consideră Dogioiu.
Dogioiu crede că singura declarație tranșantă a lui Coldea a fost aceea care a făcut referire la o serie de forţe interne şi externe care se bucură de pierderile de imagine suferite de serviciile secrete româneşti.
"Singurul punct în care pot să spun că da, am aceeaşi convingere, se referă la contextul geopolitic regional: nu cred că e o mare tristeţe la Moscova pentru că pentru fiecare atac care se dă asupra unui serviciu din orice ţară NATO. Sunt convinsă că sunt forţe externe care doresc acest lucru şi am suspiciunea că există în România persoane care sunt favorabile acestor forţe externe", a mai spus Dogioiu.