"Începând din 19 martie 2016, Ioan Neculaie se află sub control judiciar pe cauțiune de 22.300.000 de lei. Am constituit o ipotecă mobiliară pe un pachet de acțiuni pentru această cauțiune. Ministerul Public a considerat că nu se mai impune prelungirea arestului preventiv și a înlocuit măsura cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", a precizat unul dintre avocaţii omului de afaceri pentru Agerpres.
În cele 60 de zile, Neculaie (59 de ani) nu are voie să părăsească județul Brașov, să ia legătura cu persoanele implicate în dosar și alte reguli impuse de această măsură, a mai precizat Vladimir Ciolacu.
Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare și spălare de bani.
Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în perioada martie 2013-februarie 2015, în calitate de acționar majoritar la S.C ICM S.A Brașov și S.C Fotbal Club Brașov S.A, Neculaie s-a asociat cu inculpatul Păunescu Florin Stelian (fost director economic în cadrul grupului de firme Prescon S.A și Roman S.A și președinte al Consiliului de Administrație al S.C ICIM S.A Brașov S.C Fotbal Club S.A Brașov) și suspecta Slăvilă Corina Eugenia (jurist în cadrul grupului de firme controlate de omul de afaceri) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club Brașov S.A să stabilească în mod fraudulos un TVA în cuantum de 6.969.266,88 de lei prin înregistrarea în contabilitatea SC. Fotbal Club S.A Brașov a unei operațiuni nereale, respectiv a achiziției la data de 24.01.2014, de către aceasta din urmă societate a unei presupuse investiții de la S.C ICIM S.A Brașov constând într-o bază sportivă situată în municipiul Brașov, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov din 29 ianuarie 2016, data la care Ioan Neculaie a fost reținut de procurori.
După ce a fost plasat sub control judiciar de Tribunalul Brașov, Parchetul Tribunalului Brașov a făcut contestație, iar omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile începând cu 15 februarie 2016.