"În primul rând că votul în Comisia juridică a fost secret. Ar fi o ineleganță față de colegii mei să fac un comentariu pe acest vot, mai ales că raportul Comisiei este consultativ, iar materialul pus la dispoziție este cu mult prea multe semne de întrebare și incomplet, pentru a face comentarii publice. De exemplu, acolo se invocă faptul că 11 procese verbale ar fi fost falsificate. Ele nu există în dosar, ăsta e un singur exemplu. Nu puteți să-mi cereți mie, jurist și avocat cu o vechime de peste 40 de ani, să mă pronunț, din punct de vedere juridic, asupra unor lucruri pe care nu le văd", a spus senatorul PSD, Ioan Chelaru, pentru Ziare.com.
În ceea ce privește opțiunea colegilor senatori social-democrați, în momentul votului din plen, Chelaru a afirmat că "e greu de spus".
"Unii colegi mi-au spus că se va veni cu o cameră de filmat și că se va arăta votul... Eu cred că nu e nevoie de acest spectacol. Nu e stabilită poziția grupului nostru. Există o discuție, la nivel politic, care se învârte în jurul problemei, ca fiecare să voteze după ceea ce crede, motiv pentru care s-a solicitat, de către colegii parlamentari, acces la dosar - și s-au aprobat solicitările că unii colegi, care doresc să vadă dosarele, să poată intra să le vadă. De obicei, le vede numai Comisia juridică", a spus președintele Comisiei comune pentru revizuirea Constituției.
Totodată, Chelaru a menționat că votul în plenul Senatului ar putea avea loc luni, la ora 17.00, arătând, însă, că data trebuie aprobată, în Biroul Permanent.
Senatorii din Comisia juridică au dat aviz pozitiv, miercuri, în cazul cererii DNA, privind reținerea și arestarea senatorului Dan Șova. Președintele Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, a subliniat la ieșirea de la lucrările ședinței, că au fost șase voturi pentru și cinci împotrivă. Din Comisia juridică a Senatului fac parte 11 parlamentari - cinci de la PSD, cinci de la PNL și unul de la UDMR.
Mai multe pe Ziare.com.