Indiferent dacă este uscată, normală, sensibilă, grasă sau mixtă, începând cu vârsta de 30 de ani, pielea femeilor începe să îmbătrânească și are nevoie urgentă de hidratare puternică și de remedii naturale care să-i regenereze celulele.
Loțiunile demachiante, apa florală și tonică, măștile, cremele, trebuie să curețe pielea și s-o regenereze.
Iată care sunt rețetele ideale pentru o piele tonică și hidratată.
CURĂȚARE - Ulei cu Gălbenele și tămâie
Ingrediente: 50 g flori de Gălbenele uscate, 50 ml ulei de floarea-soarelui, 2 linguri ulei de Cânepă (magazinele naturiste), 15 picături de ulei esențial de tămâie sau de Trandafiri.
Mod de preparare și folosire: puneți florile într-un borcan cu gura largă și turnați deasupra uleiul de floarea-soarelui. Acoperiți gura vasului (cel mai bine cu un capac filetat) și puneți-l în dreptul unei ferestre însorite, vreme de trei săptămâni, apoi filtrați uleiul. Adăugați uleiul de Cânepă și treceți preparatul într-un flacon de sticlă cu dop care se înșurubează. Adăugați uleiul esențial de tămâie sau de Trandafiri, picurat picătură cu picătură. Scuturați bine sticla. Când vreți să vă curățați fața, vărsați câteva picături de ulei pe un tampon de vată.
Gălbenelele sunt cel mai bun aliat al pielii mature. În ce privește tămâia, proprietățile ei anti-îmbătrânire sunt cunoscute încă din vremea egiptenilor, care o foloseau la mumificare. Comparația nu e prea fericită, dar pielea se „mumifică” și ea, în sens pozitiv: se întinde și devine mai rezistentă la timp.
TONIFIERE - Apă de Sânziene
Mod de preparare și folosire: se opărește o linguriță de plantă cu o cană de apă, se lasă la infuzat un minut, apoi se strecoară. Se șterge fața de mai multe ori pe zi, cu un tampon de vată înmuiat în lichid.
HIDRATARE - Cremă de Ciuboțica-cucului
Ingrediente: 2-3 pumni de Ciuboțica-cucului (frunze și flori), 2-3 linguri osânză de porc.
Mod de preparare și folosire: se pune osânza de porc să se încingă într-o crăticioară smălțuită. Când fumegă, se adaugă frunzele și florile de Ciuboțica-cucului tăiate mărunt. Se lasă scurt să se înmoaie, apoi se trage vasul deoparte și se lasă să se răcească până a doua zi, când se încălzește compoziția pe baie de aburi și se strecoară.
Se folosește seara, pe fața curățată cu demachiant și tonic floral. Are efect contra ridurilor și a petelor de bătrânețe.
HRĂNIRE - Mască cu suc de Păpădie și iaurt
Ingrediente: un pumn de frunze de Păpădie, 1 lingură iaurt.
Mod de preparare și folosire: culegeți frunze de Păpădie, spălați-le și băgați-le în mixer, pentru a obține o cantitate mică de suc. Adăugați iaurtul, amestecați bine și întindeți produsul pe față. După 10 minute, spălați-vă cu apă călduță.
HRĂNIRE - Mască cu Busuioc şi iaurt
Ingrediente: 2 linguri frunze de Busuioc proaspete, 1 lingură iaurt.
Mod de preparare și folosire: într-un mojar, zdrobiţi frunzele proaspete de Busuioc. Adăugaţi iaurtul şi amestecaţi bine. Aplicaţi amestecul pe faţă şi pe gât, lăsaţi 20 de minute, apoi clătiţi cu apă călduţă. Ajută la estomparea petelor, şi prin antioxidanţii săi, încetineşte îmbătrânirea.
Sursa: Formula-as.ro