Acesta a susținut că unul dintre cele două rapoarte pe care intenționează să le desecretizeze are regim de secret de stat, ceea ce înseamnă că este nevoie de o hotărâre de guvern pentru ca desecritazarea lui să fie posibilă.
"Din lista aceea se află cine în mod fizic a intrat în arhivă și cine cunoaște adevărurile din arhivă. Până acum era o necunoscută. Toate cele 22 de vizite nu sunt 22, sunt mai multe. Există două rapoarte pe care le vom desecretiza și din care veți afla mai multe informații referitor la aceste vizite. În primul rând, vreau să văd regimul rapoartelor. Unul are caracter de secret de stat, ceea ce înseamnă că desecretizarea nu intră în competența Ministerului Justiției. Trebuie inițiată o hotărâre de guvern. O vom iniția, va fi adoptată probabil de guvern și vom desecretiza raportul", a spus Tudorel Toader.
Întrebat despre o eventuală distrugere a arhivei SIPA, aceasta a declarat: "E păcat să o distrugem, pentru că ea este un segment din istoria mai puțin plăcută a justiției".