Este între munți, are facultăți tehnice și de acolo au pornit în România și lume câteva proiecte de succes. Dar ce se întâmplă când strângi mai multe idei și oameni la un loc și în timpul unui hackathon trebuie să și le demonstreze? Asta am vrut să văd.
Cu siguranță în ultimii 10 ani a crescut foarte mult zona IT în România, iar asta dincolo de exportul de idei și oameni în țări deja puternic stabilizate în acest domeniu. De doi ani și trei ediții, există Innovation Labs. Înainte de prima ediție am vorbit cu Răzvan Rughiniș și Andrei Pitiș, mentori, despre ce ar putea ieși dintr-un așa eveniment. În 24 de ore, oamenii vin cu idei și încep să le construiască spre un prototip. Apoi, urmează câteva luni în care îl dezvoltă mai târziu și drumul lung spre finanțare abia apoi începe.
În Cluj am observat că oamenii s-au concentrat pe utilitatea unor proiecte, nu neapărat pe cum să le faci să crească în ochii unor fonduri de investiții. Dacă anul trecut am văzut în București o rețea socială pentru fermieri, acum mi-a plăcut să văd proiectul ...
Află care sunt invențiile care transformă Clujul într-un nou Silicon Valley