Sâmbătă seara, pe Calea Galaţi, aproape de capătul liniei 2, de la ieşirea din cartierul Vidin, carosabilul era ocupat de vreo 10 cai. Animalele mergeau agale pe asfalt, fără a fi însoţite de nimeni, iar maşinile erau obligate să frâneze ca să nu provoace un carnagiu. De altfel, nu doar caii erau în pericol, ci şi şoferii, precum şi ceilalţi ocupanţi ai autoturismelor, deoarece un impact cu un patruped de o asemenea talie ar putea produce avarii serioase.
Nimeni nu poate spune dacă respectivii cai aparţin cuiva sau pur şi simplu au fost abandonaţi şi trăiesc în regim de semisălbăticie la marginea municipiului. Locatarii cartierului Vidin afirmă că patrupedele apar periodic pe străzi şi că numărul lor pare să fie tot mai mare. "De vreo câţiva ani trec caii ăştia pe sub ferestrele noastre, noaptea. La început erau vreo doi-trei, dar de la un timp s-au înmulţit. Au şi mânji pe lângă ei, deci legile naturii îşi spun cuvântul. Dacă or să mai fie lăsaţi aşa, de capul lor, o să ne trezim prin oraş cu o adevărată herghelie, cum s-a întâmplat cu caii ăia din pădurea Letea", este de părere Florin V., locatar al unui bloc de pe strada Cometei, cartierul Vidin.
Autorităţile locale recunosc că nu reuşesc să ţină sub control fenomenul. "Nu avem un spaţiu adecvat, unde să cazăm animalele de talie mare, care sunt lăsate nesupravegheate pe străzi. În urmă cu câţiva ani, am prins câţiva cai şi i-am dus la Grădina Zoologică. Acum nu-i mai putem lăsa acolo, deoarece au apărut noi reguli, iar cazarea unor astfel de animale trebuie făcută într-un spaţiu special amenajat, unde să li se poată asigura condiţii de carantină", a declarat Georgică Tănase, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Brăila.