De departe cel mai răsunător caz este cel al şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Şeful consiliului judeţean, Adrian Duicu, i-ar fi promis lui Ponea că îşi va folosi influenţa asupra unor membri ai Guvernului, astfel încat să-l numească într-o funcţie mai mare de conducere. Ponea a fost arestat preventiv, iar acum se află în arest la domiciliu.
În Bistriţa-Năsăud, şefii de Poliţie Ioan Ovidiu Mureşan, Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă îşi puneau agenţii să falsifice datele despre accidentele rutiere provocate de apropiaţi ai acestora. Acum cu toţii sunt urmăriţi penal.
La fel şi în Braşov unde şeful serviciului rutier din Braşov, Claudiu Tămârjan, a fost trimis în judecată, după ce a fost acuzat că a primit sume de bani, cadouri şi excursii de la afaceriştii din zonă, pentru a muşamaliza mai multe dosare de accidente rutiere.
În Capitală, un ofiţer de la rutieră a fost prins după ce, ani buni, a condus maşina cu girofar deşi nu a avut niciodată permis. A însoţit coloane oficiale ale demnitarilor români şi a avut şi maşină de serviciu. Augustin Căpîlnaş, că despre el este vorba, este cercetat de Parchetul General.
În Oltenia, şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, a fost cercetat disciplinar după ce şi-a trimis poliţiştii din subordine să facă controale repetate la brutăria unui afacerist care a refuzat un parteneriat între firma sa şi Poliţia Gorj.
În Moldova, Comisarul-şef Aurelian Vasea Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ era mână-n mână cu cămătarii din judeţ. Şoric a fost dat afară din poliţie pentru proasta gestionare anchetei privind uciderea interlopului Gheorghe Mararau.
Un al exemplu este cel al fostului şef al Poliţiei Rutiere Cluj. Comisarul Alexandru Mureşan este acuzat de nu mai puţin de 11 infracţiuni, printre care înşelăciune şi fals.