Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat joi că în ultima săptămână peste 700 de curse au fost întârziate sau anulate, de pe aeroportul Otopeni.
Curse întârziate și anulate în ultima săptămână pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București
În intervalul 7-13 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 731 de zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 226 (24%) mai puține decât în săptămâna anterioară.
Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (176 de zboruri), Tarom (142 de zboruri), Ryanair (125), și Blue Air (94 de zboruri).
În același interval de referință, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene față de 56 în săptămâna anterioară.
În intervalul 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2323 de zboruri, a mai transmis Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).
Continuă haosul din aeroporturi, și mai ales pe cel din Capitală. Sunt în continuare oameni care pleacă în vacanțe, fluxul de călători fiind foarte mare, mai ales că vine după doi ani de pandemie și restricții. Românii care pleacă zilnic de pe aeroport trebuie să aștepte ore întregi la cozi uriașe. Mai ales că, în această perioadă, companiile se confruntă cu o criză majoră de personal. Cele mai multe întârzieri și zboruri anulate sunt ale companiilor low cost, care se și confruntă cu cea mai acută criză de personal, pentru că în perioada pandemiei și-au redus drastic numărul de angajați.
Pe de altă parte, serviciile comerciale de pe Aeroportul Otopeni au devenit o miză importantă pentru acesta. George Dorobanţu ar încerca să își ajute apropiații să pună mâna pe sume uriașe de bani, în mod ilegal. În funcții importante au ajuns apropiații de-ai acestuia.