Pentru a nu sfârși în șanț vă oferim câteva sfaturi. Să începem de la pornirea mașinii. Mulți șoferi obișnuiesc să își încălzească motorul minute în șir. Greșit! Un minut e suficient.
"Temperatura uleiului trebuie să ajungă la nişte grade optime pentru a asigura lubrifierea corectă a motorului. Primii kilometri trebuie făcuţi subturat, nu turaţii foarte mari, pentru că atunci se creează uzura în motor", spune Ene.
Al doilea sfat este să nu accelerați.
"Nu bruscăm maşina, dacă nu avem un instrument cum ar fi o loptată, facem acel binecunoscut balans", mai spune pilotul de drift.
Este greşit să smuciți volanul sau să folosiţi excesiv frâna. Dacă simţiţi că maşina dumneavoastră iese de pe asfalt trebuie să ridicaţi piciorul de pe acceleraţie pentru a câştiga aderenţă. Frânarea de urgenţă are şi ea secretele ei.
"Frânarea de urgenţă trebuie făcută cu cea mai mare forţă posibilă acţionată asupra pedalei de frână. Sunt mulţi conducători auto care fac o greşeală: calcă pedala de ambreiaj în momentul frânării. Nu! Mai întâi se apasă frâna, după care pedala de ambreiaj", recomandă Ene.
La coborârea în pantă, folosiţi cu încredere frâna de motor prin introducerea manetei într-o treaptă de viteză inferioară.