"O carte care nu a fost publicata, nu poate fi plagiata. Eu imi asum intraga responsabilitate pt toate lucrarile pe care le-am scris, in cele 400 de zile de detentie. Daca la toate cele 5 carti, raportul de plagiat e sub 3%-4%, inseamna ca voi m-ati calomniat", a spus Copos.
Istoricul care a semnalat asemănarea titlurilor între lucrarea lui de diplomă de acum 10 ani şi cartea de anul trecut semnată de George Copos, dă exemplul unui pasaj similar.
"Totuși prima sa soție a fost o catolică, Margareta, fiica unui voievod al Transilvaniei, Ladislau de Losonczi sau Stibor de Stiboriţa, acesta din urmă un nobil polon", scria istoricul Cătălin Parfene. "Prima soție a lui Alexandru cel bun, Margareta, pare să fie fiica unui voievod ardelean, Ladislau de Losonczi, sau a lui Stibor de Siboritza, se pare un nobil polon", a scris Copos, în cartea sa.
CATALIN PARFENE "Mi se pare imposibil, ca doi oameni sa-si exprime ideile in acelasi mod, in aceeasi ordine, cu fine modificari de topica sau de cuvinte, eu doar constat aceste coincidente imposibile, pt ca oamenii se exprima diferit, oamenii gandesc diferit".
În schimb, profesorul doctor Stelian Brezeanu, omul care i-a îndrumat atât pe Cătălin Parfene, cât şi pe George Copos, susţine că demersul lui George Copos ar fi fost onest şi de aceea i-a dat acord de tipăritură.