Trendurile de peste ocean ajung cu rapiditate şi la noi în ţară. Şi se răspândesc prin postrări pe TikTok. „Eu nu cred în ele. Dar gomajul cu mălai, gomajul cu tărâțe de grâu, uleiul de măsline fiert cu puțină mentă. Demachiantul cu smântână”, spune o femeie.
„Trebuie ca cei mai puțin naivi, să întărească rândurile și să mă combată. E frumos să fii frumos pe rețele. Este un act de curaj. este o alegere, este dovada că grădina e vie și necontaminată”, a declarat Corina Chiran, influencer.
Un alt leac minune promovat de influenceri ar fi coaja de banană. Dermatologii spun că și în acest caz pot apărea complicații. „Coaja de banană se poate irita foarte tare, pentru că este luată şi frecată de piele. Au fost pacienți care au aplicat pastă de dinți și zeamă de lamie la nivelul fetei pentru pete pigmentare cu reacție dermatită de contact”, a declarat Briggita Mihai, medic dermatolog, citat de Tabu.ro.
Melcii pe față
Printre miile de sfaturi cosmetice promovate de tinerii internauți, un nou trend controversat a început să facă înconjurul platformelor de socializare și să atragă tot mai multă atenție: terapia cu melci vii. Această tehnică este considerată una dintre cele mai moderne metode de înfrumusețare a pielii, promițând rezultate spectaculoase în ceea ce privește reducerea ridurilor, uniformizarea tenului și hidratarea în profunzime.
@tillywhitfeld #snailfacial ♬ original sound - tilly whitfeld
Însă, cu toate acestea, medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește acest trend și avertizează asupra potențialelor riscuri și efecte secundare ale utilizării terapiei cu melci vii. Există anumite bacterii și paraziți pe melci, care pot duce la iritații ale pielii, reacții alergice sau chiar infecții grave.