Gabriela Firea: „Pentru astfel de realizări, pentru oameni merită să luptăm! S-au împlinit trei ani de la una dintre cele mai mari bucurii ale mandatului meu de Primar General : inaugurarea Spitalului Clinic de copii Dr. Victor Gomoiu. Este primul spital de copii construit în ultimii 30 de ani de la zero! Mă doare când văd cum este ignorat acest proiect de Coaliția de guvernare, doar pentru că a fost realizat de altcineva. Adică început în mandatul primarului Oprescu și deblocat, dezvoltat, extins și finalizat în mandatul meu.
Protejarea sănătății tuturor românilor, și în special a copiilor, ar trebui să fie o prioritate care să nu țină seama de culoare politică! Când am preluat mandatul am găsit un spital mic, înghesuit într-o clădire foarte veche, cu 2 etaje și un schelet de clădire, la care lucrările fuseseră oprite de 2 ani. A fost un efort uriaș pentru finalizarea și dotarea construcției. Diferența între vechiul și noul spital e colosală!”
Senatoarea PSD a vorbit în postare și despre dotările de la Spitalul Gomoiu din București.
Gabriela Firea: „Noul spital are șase etaje, suprafața construită 20.000 mp, de patru ori mai mult decît vechiul spital, este dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. Investiția totală a depășit de altfel 50 milioane de euro. Odată cu extinderea spitalului s-a marit si numarul specializarilor - s-au înființat secții noi (oftalmologie, ortopedie, chirurgie pediatrică, ATI pediatrie), iar numărul paturilor a crescut de la 157 la 202 și 50 paturi pentru însoțitori.
Practic, nu există diferențe între Spitalul Gomoiu, care este un spital public, aflat în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și a Primăriei Municipiului București și orice spital privat din România. Iar acest lucru o pot spune părinții și copiii care au ajuns acolo. În 2018 au fost peste 10.000 pacienți, în 2019 peste 14.500, în condițiile în care spitalul vechi trata maxim 5000 pacienți pe an.
Acum, la Gomoiu se fac implanturi cohleare, investigații neurologice performante, înregistrări EEG de noapte, operații dificile pe coloană, operații de strabism, investigații RMN, CT cu anestezie generală, endoscopii, multe alte servicii medicale pediatrice unice în țară și de nișă.”