Frunzele de nuc au în componența lor tanini, care combat inflamațiile și grăbesc vindecarea iritațiilor. Pentru ceai sau infuzie se folosesc doar frunze cât mai verzi, fără pete. Se spală și se lasă la uscat, după care se mărunțesc.
Pentru infuzie, pune 1 linguriță de frunze uscate într-o cană de apă fierbinte și lasă la infuzat 5-6 minute, vasul fiind acoperit, după care strecoară. Infuzia din frunze de nuc pote fi folosită atât în scop intern, cât și extern. Pentru decoct, fierbe 5 minute o linguriță și jumătate de frunze de nuc tocate în 300 ml apă. Strecoară și lasă la răcorit.
Remedii cu beneficii multiple
Acest leac natural poate fi folosit de femei și de bărbați deopotrivă, deoarece oprește căderea părului, prevenind astfel calviția. După șamponare și clătire, aplică pe păr 250 ml de ceai concentrat din frunze de nuc. Perie părul și lasă-l să se usuce natural. Repetă tratamentul de cel puțin 2 ori pe săptămână. Ceaiul întărește rădăcina firului de păr și, în plus, îndepărtează mătreața.
Te confrunți cu transpirație abundentă a mâinilor, a axilelor și a picioarelor în sezonul cald? Atunci bea câte 2 căni din ceai de frunze de nuc. Remediul îmbunătățește circulația sângelui și reglează funcționarea glandelor sudoripare.
Află ce remedii din frunze de nuc sunt bune în gastrită, roșu în gât și insomnie AICI