Fructele și legumele pe care nu le mănânci corect. Cele mai sănătoase părți le arunci!

Friday, 24 August 2018, 12:40, Sursă: REALITATEA.NET

Fructele și legumele sunt foarte benefice pentru sănătate însă, deseori mulți dintre noi aruncăm ceea ce este cel mai sănătos. Dacă vrei să ai parte de toți nutrienții pe care îi conțin acestea, ar trebui să nu mai di deoparte cojile sau alte părți importante ale fructelor și legumelor!

Un antioxidant numit quercetină se găsește chiar în coaja mărului, oferind beneficii plămânilor şi creierului. Coaja de măr este, de asemenea, mai bogată în fibre decât pulpa fructului. De asemenea, o substanţă din coaja portocalei sau a altor citrice poate avea efecte benefice asupra colesterolului, chiar mai puternice decât ale medicamentelor prescrise pentru asta. Compuşii din cojile citricelor, numiţi flavonoizi polimetoxilaţi, mai pot avea acţiune protectoare asupra inimii, ţinând inflamaţia şi bolile cardiace la distanţă. Mare atenție însă! Să nu fie fructe stropite cu diverse substanțe. Urmărește eticheta, acolo scrie dacă este indicată consumului coaja!

Frunze de sfeclă sunt o sursă importantă de fibre, de calciu, fier şi altele, plus vitamina A şi K. Gustul lor este jumătate de sfeclă, jumătate de nap.

Citește mai departe pe doctorulzilei.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE