Secția de procurori a CSM va lua în discuție, în ședința din 19 septembrie, nota Direcției resurse umane și organizare privind cererea formulată de Ilie Botoș de încetare a detașării în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, scrie Agerpres.
Tot atunci, Secția de procurori a CSM va analiza o cerere similară formulată de Gheorghe Cornescu.
În 10 martie 2014, Secția pentru procurori a CSM a hotărât detașarea în cadrul MAI, pe o perioadă de trei ani, a generalului locotenent magistrat dr. Ilie Botoș, procuror militar în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Detașarea a fost făcută la solicitarea MAI.
În 13 februarie 2013, fostul procuror general Ilie Botoș a fost detașat la Cancelaria prim-ministrului, la cererea premierului Victor Ponta. Anterior, el a fost detașat la Ministerul Apărării Naționale.
În perioada 2003 — 2006, Botoș a îndeplinit funcția de procuror general al României. În iulie 2006, a demisionat din această funcție, la o zi după ce șefii SRI, SIE și DGIPI făcuseră același lucru, în urma dispariției omului de afaceri Omar Hayssam, acuzat de fapte de terorism.
În prezent, în cea mai recentă anchetă, șase foști șefi din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI și alți 18 angajați au fost puși sub învinuire pentru fapte de corupție. Ancheta a dus şi la Petre Tobă, acesta demisionând de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului.
Într-un alt dosar, trimis deja în judecată, un alt fost ministru, Gabriel Oprea, un fost şef al DIPI, Nicolae Gheorghe, şi mai mulţi angajaţi sunt acuzaţi că au cheltuit ilegal fonduri alocate Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.