Fără cuvinte în faţa jurnaliştilor, în sala de judecată, procurorul Cristian Popescu, cel care a coordonat intervenţia de salvare a Alexandrei, a dat vina pe polițiștii care s-au aflat în fața casei lui Gheorghe Dincă pentru reacţia întârziată. Potrivit magistratului, poliţiştii i-ar fi spus că în casă nu era lumină și locul părea părăsit. Mai mult, nu au văzut în curte nici maşina lui Gheorghe Dincă. Aşa că au decis să nu descindă.
„Cuvintele poliţiştilor au fost: acolo este ceva de parcă nu ar locui nimeni. Riscul nu era să intrăm și, cum s-a spus în presă, să tulburăm somnul unei persoane. Riscul era ca probele să nu poată fi folosite pentru că nu erau ridicate în mod legal.”
Popescu a mai explicat în instanţă că oamenii legii nu aveau nevoie de aprobarea lui și puteau lua singuri decizia de a intra în casă. Mărturiile au fost date în faţa unui judecător al Instanţei Supreme, acolo unde Popescu a contestat măsura suspendării din funcție decisă de Consiliul Superior al Magistraturii. În paralel, procurorul este cercetat de Secţia Specială pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care a intervenit în cazul Caracal. Instanța Supremă a decis ca Popescu să rămână suspendat din funcție.
"Aprecierea s-a făcut în raport de cele relevate în mod direct de lucrătorii trimiși. Nu era lumină, activitate. Nu fusese identificat acel autoturism pe care noi îl identificasem. Cuvintele poliţiştilor au fost: acolo este ceva de parcă nu ar locui nimeni. Riscul nu era să intrăm și, cum s-a spus în presă, să tulburăm somnul unei persoane. Riscul era ca probele să nu poată fi folosite pentru că nu erau ridicate în mod legal. Consecinţele se pot vedea acum. Probele care stau la baza incriminării sunt probele ridicate începând cu ora 6”, a afirmat procurorul.