Totul se datorează milioanelor de acarieni microscopici care infestează salteaua, pernă şi aşternuturile. Creaturile cu înfăţişare bizară, desprinse parcă din filmele cu extratereştri, se hrănesc cu scamele de piele moartă care se desprind de pe corpul nostru în timpul somnului şi se împrăştie peste tot prin pat, scrie BZi.ro.
Acest lucru face că saltelele, paturile, cearşafurile, pernele şi toate celelalte obiecte aşezate pe pat, să devină un cuib extrem de propice pentru proliferarea acestor vietăţi microscopice. Pe timpul somnului, lenjeria de pe pat preia umiditatea corpului, încurajând dezvoltarea, răspândirea şi înmulţirea acarienilor.
Un lucru atât de simplu precum a-ţi lasă patul nefăcut pe timpul zilei ajută la eliminarea umezelii din cearşafuri şi din saltea, astfel încât acarienii vor muri prin deshidratare.”
Un număr mai mic de acarieni de praf se răsfrânge în mod pozitiv asupra sănătăţii corpului, întrucât aceste vietăţi microscopice sunt recunoscute pentru faptul că provoacă alergii şi astm, afecţiuni cu care se confruntă tot mai mulţi oameni în zilele noastre.
În plus, cine ar fi dispus să îşi împartă patul, din principiu, cu milioane de insecte microscopice cu înfăţişare sinistră?
Dată viitoare când te trezeşti, evita să-ţi mai faci patul. În cazul de faţă, dezordinea e constructivă! Câştigi şi timp, devii mai sănătos, iar o sănătate mai bună te face să te simţi şi mai energic şi mai binedispus. Nu ezită să împărtăşeşti acest lucru şi cu alte persoane, astfel încât să poată învaţă şi ele mai multe despre ştiinţă şi beneficiile unui pat nefăcut!
Oamenii de ştiinţă recomandă acum o modalitate simplă şi eficientă de a reduce numărul populaţiilor de acarieni care infestează paturile în care dormim: aceea de a lasă pur şi simplu patul dezordonat. Într-o intervenţie pentru postul BBC, Dr. Stephen Pretlove a explicat: „Ştim că acarienii pot supravieţui numai în prezenţa umidităţii din atmosfera, folosindu-se de o serie de glande mici poziţionate la exteriorul corpurilor lor pentru a o absorbi.