Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat, la intrarea în sediul ICCJ, că sesizarea este îndreptată împotriva tuturor celor care au acţionat după incendiul din Colectiv, “în intervenţia care se ştie că a fost o catastrofă”.
“Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem acuma cum un fost ministru spune că el este dentist şi că el nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să spună dacă sunt ei de vină sau dacă este de vină conducerea. Trebuie să ne spună justiţia”, a spus Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru Iancu, a murit în incendiu.
El a precizat că sesizarea depusă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este îndreptată împotriva tuturor celor care au acţionat după ieşirea tinerilor din clubul Colectiv, “în intervenţia care se ştie că a fost o catastrofă”.
"Pentru prejudiciile morale și materiale suferite ca urmare a tragediei din 30 octombrie 2015, ce a avut loc în clubul Colectiv, în perioada noiembrie 2015 — aprilie 2016 un număr de 90 de persoane au depus cereri scrise de constituire de parte civilă, dintre care 27 sunt persoane care au suferit vătămări (răni, arsuri, etc) în urma incendiului din club, iar 63 sunt moștenitori/ succesori ai celor decedați. Sumele cu care aceștia s-au constituit părți civile variază între 30.000 euro și 2.000.000 euro", precizează DNA.
În urma incendiului din Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015, 64 de oameni au murit şi alte 147 de persoane au fost rănite.