Dorin Iacob: „Poate fi privită povestea asta cu statul paralel ca un haiduc, ca un cavaler al binelui. Recunoaștem că statul, cu actuala sa constituție, nu funcționează și a fost nevoie să creăm statul paralel. (…) Această realitate apasă pe români și pe România. (…) Lasă mult loc de speculații. Ne face să fim o țară slabă, ușor de folosit. (…) L-am sfătuit pe domnul Coldea să-și dea demisia în 2007. (…) În România a apărut atunci un scandal. Este momentul în care a început să se contureze un stat paralel. A fost momentul când prim-adjunctul Coldea, dintr-o inexplicabilă nglijență, a lăsat undeva niște foi scrise de dumnealui. Pe foi era numele unui judecător de la Curtea Constituțională. Atunci domnul Mircea Geoană a intrat cu acea dezvăluire și a cerut măsuri. (…) Domnul Maior l-a moștenit pe domnul Coldea ca prim-adjunct. Am vorbit cu domnul cu Maior la telefon și l-am sfătuit să-l demită pe prim-adjunct. (…) Era o neglijență în sine că prim-adjunctul a scris cu mâna lui și că a rătăcit documentele respective. (…) Credeam că îi dau un sfat domnului Maior ca să facă ceva ce el oricum urma să facă. (…) Profesorul Măgureanu, cât a fost director SRI, a schimbat trei sau patru prim-adjuncți. (…) Pe domnul Coldea îl privesc ca pe un personaj tragic, cu o carieră fulminantă.”
Dorin Iacob a vorbit și despre conexiunea creată între fostul președinte Traian Băsescu și Florian Coldea, în timpul primului mandat (2004-2009).
Dorin Iacob: „Vina primordial nu îi aparține lui Florian Coldea. Un politician cu viziune, Traian Băsescu, a găsit de cuviință să scoată din joben un prim-adjunct la SRI și un procuror. Doi oameni tineri. (…). Domnul președinte Băsescu a crezut că poate tranșa disputele cu adversarii politici cu niște oameni tineri. (…) Mediocritatea vine și slăbește statul de drept, dar tot mediocritatea creează și statul paralel. Domnul Băsescu a obținut prea puțină glorie în cei zece ani de mandat. (…) Am ajuns să avem generali cu patru stele și cu doctorat, pe modelul Elenei Ceaușescu.”
Dorin Iacob a prezentat și aspectele pozitive pe care le regăsim în serviciile de informații din România.
Dorin Iacob: „Vă dau și o veste bună: serviciile secrete din România au niște oameni valoroși. Structurile Armatei sunt suficient de sănătoase, serviciile de informații sunt suficient de sănătoase. (…) Totuși, sunt o grămada de state paralele, avem o federație de stătulețe paralele. Fiecare partid vrea să aibă propriu stat paralel. (…) Noi trebuie să avem procurori, chiar și ziariști care să ne spună lucruri serioase. (…) În rest, noi trăim într-un continuu cancan. Nu cumva unul din statele paralele face intenționat o ceață ca să nu se afle niciodată nimic? Lumină trebuie să facă statul și organismele specializate ale statului. (…) Nu sunt partizanul niciunui partid politic. Foarte repede s-a spus despre USR că este parte a statului paralel. (…). Suntem pe o pantă periculoasă , nu văd pe scena politică bărbați de stat, care să-și asume situațiile dificile.”