Născut la 23 octombrie 1934, la Bârlad, înainte de a se înscrie la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", Corneliu Vasilescu debutează în anul 1960 în cadrul expoziţiei interregionale a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Iaşi. Este remarcat ca un bun desenator şi colorist şi astfel, în 1968 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici. Între 1968 şi 1974 urmează cursurile Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" Bucureşti, secţia pictură, clasa Profesorului Gheorghe Şaru.
În 1973, cu un an înaintea terminării Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, participă, împreună cu pictorul Lucian Georgescu, la Experimentul de la Fabrica de rulmenţi din Bârlad, executând 10 panouri în scopul ameliorării vizuale a unui spaţiu de producţie.
În 1974, după terminarea studiilor universitare, participă la expoziţii importante precum: "Autoportretul în pictura românească" organizată la Muzeul de Artă din Iaşi şi "Portretul în arta contemporană românească" organizată la Muzeul de Artă Modernă şi contemporană Galaţi. Între 1976-1979 a fost muzeograf la Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii Artă.
Din 1983 a devenit profesor invitat la Hochschule din Darmstadt.
Extrem de apreciat la nivel naţional, dar şi internaţional, Corneliu Vasilescu a participat la expoziţii personale sau de grup în: Franţa, Italia, Germania, Spania, Egipt, Liban, se arată într-un comunicat transmis duminică de Uniunea Artiştilor Plastici.
De-a lungul timpului a obţinut numeroase premii şi decoraţii: Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiştilor Plastici la Expoziţia Bienală de la Bucureşti din 1977, Premiul pentru pictura "Nicolae Tonitza" al Uniunii Artiştilor Plastici în 1999, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova în anul 2000, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiter - 2004, Premiul de Excelenţă pentru Întreaga Activitate al Uniunii Artiştilor Plastici - 2011.
Despre arta sa, un alt mare dispărut al ultimelor zile - criticul şi istoricul de artă Constantin Prut spunea: "Artistul se înscrie în prelungirea prestigioasei tradiţii a coloriştilor români. Cu o experienţă de viaţă românească, abordând creaţia de pe bazele unei bogate culturi artistice şi filosofice, pictorul îmbină un temperament tumultuos, avid de spaţiu şi de mişcare, cu un spirit riguros ce domină autoritar elementele limbajului."