"Ministerul Justiţiei e mai bine plasat şi are specialişti care fac drept constituţional mai multe decât noi. E evident ceea ce vrea CCR şi CCR vrea să fie introdus un prag. O lege care nu ar introduce un asemenea prag ar avea la rândul ei şanse să fie neconstituţională. Din perspectiva noastră de nespecialişti în drept constituţional, credem că specialiştii care au judecat constituţional sunt mai bine plasaţi decât noi şi vor lua decizia înţeleaptă", a declarat procurorul Bulancea, potrivit Știripesurse.ro.
Dacă în privinţa necesităţii întroducerii unui prag DNA nu doreşte să se implice, în privinţa valorii pragului procurorul Marius Bulancea a făcut câteva precizări.
"În schimb, opinia noastră este relevantă în privinţa cuantumului pragului. Cred că ar trebui să se pornească de la o analiză a practicii judiciare. Să vedem de la ce prag s-au dispus soluţii de renunţare la urmărirea penală. Alternativ, dacă nu vor fi identificate suficiente cazuri, noi credem că valoarea ar trebui să fie salariul minim pe economie. A stabili o valoare mai mare ar crea o discriminare total nejustificată între funcţionari, demnitari şi alte persoane", a mai declarat Marius Bulancea, unul dintre procurorii apropiaţi de şefa DNA.
În prezent, salariul minim pe economie în România este de 1.450 de lei.