Deși mulți părinți pot fi tentați să își răsfețe copiii cu lucruri scumpe, cei bogați adoptă o abordare diferită. Ei realizează că educația financiară și valorile solide sunt mult mai importante decât posesiunile materiale. Astfel, atunci când vine vorba de cumpărături pentru copiii lor, acești părinți fac alegeri responsabile și întreprind măsuri pentru a le înțelege și dezvolta abilitățile financiare, conform unei analize publicată de GOBankingRates.
Doi experți au explicat pentru publicația financiară pe ce nu-și risipesc banii oamenii bogați atunci când vine vorba de copiii lor. Iată șapte lucruri pe care mulți nu le cumpără aproape niciodată.
Gadgeturi la modă
Deși le-ar fi ușor să cedeze presiunii de a cumpăra cele mai noi gadgeturi pentru copiii lor, părinții bogați și cu conștiință financiară aleg o altă cale, a explicat Aleksey Krylov, director financiar, analist financiar și director general la FTERA Advisors.
Stema Municipiului Bucureşti va fi modificată. Ce a determinat CGMB să ia o astfel de decizie
„Ei își încurajează copiii să aprecieze și să aibă grijă de gadgeturile pe care le au, insuflându-le un sentiment de valoare și responsabilitate", spune specialistul.
Jucării produse în masă
„În timp ce supereroii din plastic și păpușile la modă ar putea umple culoarele magazinelor de jucării, unii părinți înstăriți întorc spatele jucăriilor de unică folosință produse în masă", a explicat True Tamplin, fondator al Finance Strategists. Expertul financiar a explicat că părinții bogați optează pentru piese de calitate, realizate din materiale naturale, jocuri educative, care stârnesc curiozitatea și gândirea critică și jucării care încurajează creativitatea și imaginația.
Divertisment comercializat
„Maratonul parcurilor tematice, nopțile nesfârșite de film și accesul constant la cele mai noi jocuri video pot părea un vis devenit realitate pentru orice copil. Dar unele familii bogate optează pentru un alt tip de distracție (...) încurajând aventurile în aer liber, promovând activitățile creative și cultivând dragostea pentru lectură și explorare", explică Tamplin.
Articolele de unică folosință
Unele familii înstărite adoptă în mod conștient un stil de viață sustenabil, punând accent pe reducerea amprentei asupra mediului și pe educația copiilor lor în această direcție. Aceste familii spun nu plasticului de unică folosință și optează în schimb pentru soluții durabile, cum ar fi sticlele de apă și cutiile de prânz reutilizabile. De asemenea, ele aleg să fabrice propriile soluții de curățare și să refolosească hainele vechi.
Mâncare fast food
Familiile bogate acordă o prioritate ridicată obiceiurilor alimentare sănătoase, încurajându-și copiii să se îndepărteze de alimentele nesănătoase și să se concentreze în schimb pe mesele gătite în casă, folosind ingrediente proaspete și nutritive. Aceste familii își învață copiii despre importanța nutriției și a unei diete echilibrate, educându-i în legătură cu valorile nutriționale ale diverselor alimente și efectele acestora asupra sănătății. Ele promovează un stil de viață sănătos prin exemplul personal și prin crearea unui mediu în care alimentația sănătoasă este încurajată și îmbrățișată.
Abonamente
„Clasa de mijloc ar putea ceda la farmecul pachetelor de abonament pentru copiii lor, de la jucării la gustări. Cu toate acestea, cei bogați și isteți din punct de vedere financiar văd în acestea cheltuieli inutile", a declarat Aleksey Krylov.
Evenimente extravagante pentru copii
Chiar dacă ar putea părea paradoxal, un număr mare de părinți bogați aleg să nu organizeze evenimente extravagante pentru copiii lor. În schimb, acești părinți înțelepți și cu resurse abundente preferă să ofere experiențe semnificative care să încurajeze dezvoltarea personală a micuților, în loc să se concentreze pe manifestări ostentative. Motivația lor derivă din conștiința că bogăția materială nu poate substitui experiențele autentice și bogate în învățare. În loc să cheltuiască bani pe petreceri fastuoase sau obiecte scumpe, acești părinți optează pentru a oferi copiilor lor oportunități speciale care să le permită să se dezvolte într-un mod matur și înțelept.