Dieta cu hrișcă. Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2 dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier. De aceea, deşi nu o putem numi o cereală, ea este net superioară grâului, datorită nutrienţilor pe care îi conţine.
Având proprietatea de a scădea colesterolul, de a menţine nivelul scăzut al glucozei, precum şi de a proteja sistemul nervos, hrişca merită să fie introdusă în meniul tău zilnic.
Dieta cu hrișcă. De ce este bună hrișca?
Deoarece hrişca este un aliment sănătos cu multiple beneficii pentru sănătate, nu numai ca adjuvant în curele de slăbire, specialiştii recomandă această dietă ca un mod sănătos de a scăpa de kilogramele în plus, oferind corpului nutrienţii de care are nevoie. Astfel că pe lângă beneficiile pe care le aduce pentru siluetă, iată cinci motive determinante pentru a urma dieta cu hrişcă:
1. Hrişca încetineşte îmbătrânirea pielii.
2. Hrişca este benefică pentru persoanele care au hipertensiune arterială.
3. Hrişca trebuie inclusă în meniul diabeticilor, deoarece menţine nivelul scăzut al zahărului în sânge.
4. Hrişca nu conţine gluten şi are un efect benefic asupra digestiei.
5. Hrişca ţine de foame şi nu îngraşă.
Un regim alimentar sănătos care are la bază hrişca în detrimentul altor cereale precum grâul te va ajuta să dai jos din kilogramele în plus. Numeroase cercetări arată că poţi să slăbeşti chiar şi până la 5-6 kilograme într-un timp destul de scurt, dacă incluzi hrişca într-un meniu sănătos şi faci multă mişcare.
În ce constă dieta cu hrişcă?
Practic, această dietă care a devenit foarte populară şi la noi, fiind urmată şi de vedete precum Cristina Cioran, presupune să consumi pe parcursul acestor 10 zile doar hrişcă şi kefir. Nu ai voie să adăugi în dietă zahăr, sare, condimente sau sosuri.
O cană de hrişcă se lasă la înmuiat în apă clocotită de seara până dimineaţa. Ea se poate căli puţin în unt, ulei de cocos sau ulei de măsline, cum a procedat Cristina Cioran care a slăbit cu ajutorul acestei diete. Însă, se mai poate consuma şi hrişca ca atare, după care să bei un pahar de kefir. De asemenea, dacă nu suporţi doar gustul de hrişcă poţi să combini cele două alimente pentru a obţine un terci.
Dieta cu hrișcă. Ceaiurile din plante medicinale neîndulcite, un smoothie din fructe/nuci/legume, precum şi 1-2 fructe pe zi sunt permise, dacă simţi că ai nevoie de ele pentru a menţine senzaţia de saţietate. De asemenea, poţi că consumi o cafea neîndulcită pe zi.
În schimb, apa plată este un ingredient care nu trebuie să-ţi lipsească din dietă, ea având un rol important în procesul de slăbire.
Cel mai mare avantaj este acela că reuşeşti să dai jos kilogramele nedorite, urmând o dietă care furnizează corpului nutrienţi valoroşi.
Dieta cu hrișcă. Dezavantaje
Dieta cu hrișcă. Însă, nu este recomandat să urmezi această dietă pe termen lung, deoarece orice dietă care presupune consumul unor anumite alimente, excluzând alte categorii alimentare nu poate să ofere un echilibru pentru corp. Este recomandat să discuţi despre aceste opţiuni cu un medic nutriţionist care îţi va face recomandările potrivite.
Este o dietă monotonă, iar la finalul celor 10 zile nu îţi vei mai dori să auzi de hrişcă şi kefir o bună perioadă de timp. Trecerea la o alimentaţie normală se face treptat, încercând evitarea dulciurilor şi a făinoaselor în prima săptămână.