Excesul de alimente care conțin carbohidrați și grăsimi saturate te poate aduce în situația de a suferi de chisturi sau de a afla că s-au mărit. Potrivit unor studii, femeile care au o dietă cu puține grăsimi rele produc o cantitate mai mică de estrogeni și alți hormoni răspunzător pentru formarea chisturilor mamare. De aceea, este important să crești cantitatea de legume și fructe consumate zilnic, să scazi cantitatea de pâine, orez, cartofi, paste. Nici mezelurile sau carnea de porc nu sunt recomandate în cantitate mare, deoarece au un conținut ridicat de grăsimi.
Băuturi de evitat
Consumul ridicat de alimente și băuturi care conțin xantină te predispun la formarea chisturilor mamare. Această substanță cauzează inflamații sau le agravează pe cele deja existente. Ocolește sau alege mai rar ciocolata, cafeaua, ceaiul negru, băuturile carbogazoase care au cafeină.
Vitamine care scad riscul apariției chisturilor
Datorită efectului antioxidant, vitaminele A și E joacă un rol important în prevenirea formării chisturilor mamare. E un motiv în plus să incluzi în dietă legume și fructe proaspete, morcovi, pepene, spanac, dar și migdale, alune de pădure, semințe de floarea-soarelui, semințe de susun, ulei de măsline.
Află ce alte alimente nu trebuie să-ți lipsească din dietă pentru a preveni chisturile mamare AICI