După evenimentele din 1989, istoricii şi nu numai au început să se „aplece” şi asupra vieţii intime a soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu. Fosta primă doamnă a ţării ar fi avut o viaţă amoroasă destul de înfierbântată, dacă ar fi să dăm crezare listei de amanţi care circulă în spaţiul public.
Astfel, prima iubire a Elenei Ceauşescu a fost tatăl naistului Gheorghe Zamfir, tânăr pe care l-a cunoscut în satul natal, la Petreşti. Relaţia dintre cei doi a fost de scurtă durată, pentru că bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, dar fostul iubit nu a mai dorit-o.
Relaţia cu fratele dictatorului Nicolae Ceauşescu
Aceasta a rămas, totuşi, în Bucureşti s-a înscris şi a început să activeze în Partidul Comunist, perioada în care l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu. La Bucureşti, primul pe lista de cuceriri se pare că a fost Marin Ceauşescu, fratele dictatorului.
Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea acestuia în armată. Mihaela Ceauşescu, fiica lui Marin, care s-a sinucis la Viena după moartea soţilor Ceauşescu în decembrie 1989, a descris în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig“ relaţia dintre Elena şi tatăl său: „tanti Lenuţa avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae şi cu care chiar flirtase o scurtă perioadă... Aşa ziceau gurile rele din familie şi îi mai reproşa şi mama la necaz lui tata, dar aşa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu' , ţara de la urgie?!»”.
Povestea de dragoste cu medicul Schechter
În anul 1939, în perioada cât viitorul dictator era la închisoare, Elena a „profitat” şi a avut o relaţie cu un soldat neamţ. Cea mai lungă şi mai „intensă” poveste de iubire a fost cea cu doctorul Abraham Schechter. Acesta a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceauşescu
„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, povesteşte fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii, în cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceauşescu se destăinuie“.