La capatul unui experiment organizat in acest sens, un grup de geneticieni condusi de Peter Noble de la University of Washington au ajuns la concluzia ca peste 1000 de gene raman active dupa moartea omului. Studiul a fost efectuat pe soareci de laborator.
Cercetatorii au relatat ca in celulele vii genee active creaza o copie provizorie a instructiilor genetice sub forma unui lant ARN. Cu cat mai multe asemenea constructii se creaza, cu atat mai activa este gena.
Analizand ARN-urile soarecilor morti, speciaistii au descoperit dovezi de activitate in 1063 de gene. In acelasi timp, expertii au constatat ca majoritatea genelor isi inceteaza activitatea la jumatate de ora dupa ce organismul viu a decedat, restul continuand sa evolueze chiar si dupa 24, ba chiar 48 de ore.
Oamenii de stiinta au explicat ca descoperirea lor este foarte importanta, pentru ca, pe viitor, va permite perfectionarea operatiunilor de transplant de organe. In plus, concluziile experimentului vor determina o reiterpretare a mortii omului,scrie IncomeMagazine.