Ajay Bhatt este liderul echipei care a oferit USB lumii prin anii '90 și până și el e conștient de pseudoproblema prin care trecem cu toții. El a zis că înțelege prea bine nervii prin care trec utilizatorii cam de fiecare dată când trebuie să conecteze un USB. Cu toate astea, el a zis că există și un motiv pentru care a fost proiectat în felul acesta și anume: costurile.
Încă de la început, echipa care a lucrat la tehnologia USB știa că ar fi fost mult mai convenabil ca acestea să se poată introduce pe oricare parte - așa cum sunt cablurile USB-C acum, care pot fi conectate în orice sens. Dar acest lucru înseamnă de două ori mai multe fire și circuite necesare pentru construirea unui singur dispozitiv. Astfel, în același timp, s-ar fi dublat și costurile.
Ar fi riscat foarte mult dacă ar fi lansat un produs scump, despre care nu știa dacă va avea sau nu succes. Încă de când Apple a adoptat porturile pentru computerele in 1998, tehnologia este cea mai populară la momentul actual. În viitor, pare să fie înlocuită de noua tehnologie USB-C, dar va mai dura ceva până ce aceasta din urmă va ajunge să domine.