Toţi angajaţii care dorm cel puţin şapte ore pe noapte vor fi răsplătiţi. Fiecare angajat poate câştiga 25 de dolari pentru 20 de nopţi în care a dormi şapte ore sau mai mult. Câştigul maxim este de 300 de dolari pe an, scrie Business Magazin.
Acest serviciu a fost introdus în 2009, iar anul trecut au participat 12.000 din 25.000 de angajaţi. Pentru a urmări câte ore dorm, angajaţii poartă o brăţară care le monitorizează somnul sau pot alege să înregistreze manual orele dormite.
Kay Mooney, vicepreşedintele comisiei de beneficii ale angajaţilor a Aetna, spune că acesta "este doar unul dintre programele nostre prin care încercăm să stimulăm comportamentele sănătoase".
Întrebată dacă nu este îngrijorată că angajaţii ar putea minţi că dorm opt ore doar pentru a primi banii, Mooney a răspuns că "nu ne facem griji, este un sistem bazat pe onoare, avem încredere în angajaţii noştrii".
Lipsa odihnei poate duce la pierderea productivităţii angajatului. Numai în SUA, în medie, un muncitor pierde 11,3 zile de muncă sau 2,280 de dolari pe an din cauza lipsei odihnei, potrivit unui raport din 2011 al Academiei pentru medicina somnului (ACademy of Sleep Medicine). În total, SUA pierde 63 miliarde de dolari anual din această cauză.