"Rolurile sunt împărțite, mai rămâne să vedem cum stăm cu doctrina.
Am spus în repetate rânduri că USR-PLUS reprezintă o alianță cu înclinații neo-marxiste, mascate civilizat sub termenul de progresism. O viziune de stânga, care te duce cu gândul spre susținerea valorile non-conservatoare ale societății. Numai că, ușor speriați de asocierea cu Marx și Engels, liderii USR-PLUS au negat această ideea.
Așa că voi căuta să o argumentez mai apăsat.
Primul care a tras un semnal de alarmă a fost, culmea, unul din membrii USR.
Deputatul USR Matei Dobrovie a demisionat din USR în noiembrie 2018, ca urmare a atitudinii partidului față de referendumul pentru familie. Atunci s-a spus, cu subiect și predicat că în USR există un grup creştin-democrat care "a fost supus unor atacuri permanente pentru valorile sale de către aşa-zişii progresişti" şi că "cei care îndrăznesc să-şi afirme valorile creştine sunt linşaţi pe grupul de comunicare internă al partidului şi etichetaţi drept homofobi, pro-ruşi, anti-europeni, fascişti, retrograzi". Repet, o spunea unul din membrii marcanți ai USR.
"Deşi adversarul cu care trebuia să ne luptăm este PSD, am realizat în cei doi ani de apartenenţă la USR că, de fapt, mulţi colegi ai noştri nu aveau decât un duşman, pe care-l înfierau cu mânie proletară: cei care nu gândeau ca ei şi care, într-un spirit de toleranţă totală, trebuiau eliminaţi. Pentru unii dintre ei, modernizarea României înseamnă strict impunerea în ţara noastră a unei ideologii neo-marxiste prin decredibilizarea şi aruncarea la gunoi a tradiţiilor, a valorilor naţionale, a familiei, inclusiv demonizarea Bisericii", a continuat deputatul USR să-și argumenteze plecare din partid.
Spuneam la început că în zilele noastre viziunile politice neo-marxiste sunt prezentate într-un ambalaj mai puțin strident, ca fiind “progresism”. Pentru a înțelege mai bine contextul să vedem care sunt mișcările politice europene care se revendică de la acest curent politic.
În primul rând, vorbim despre partidul lui Emmanuele Macron, En Marche! ce s-a definit ca fiind progresist, deloc de mirare dacă ne gândim la tradiția marxismului în Franța. Macron este cel care a constituit noul grupul parlamentar european unde a aderat și a devenit lider Dacian Cioloș".
Mai mult oe EVZ.ro