Palmierul areca este originar din tropicele Madagascarului, este cunoscut și sub numele de palmier fluture, palmier cu pene de aur, palmier de bambus, trestie de aur sau palmier galben.
Palmierul areca ajută la menținerea unui nivel optim de umiditate în încăperea în care este plasat și este și un excelent purificator de aer, capabil să elimine toxinele și poluanții din aer.
Cum se îngrijește corect palmierul areca
Palmierul areca are nevoie de lumină puternică, indirectă. Secretul succesului cu un palmier areca este udarea corectă, solul trebuie să fie umed, dar nu foarte umed. De asemenea, adoră umiditatea, așa că pulverizează frunzele de câteva ori pe săptămână sau pune-l pe o tavă cu pietre umede.
Această plantă se dezvoltă armonios în lumină puternică, indirectă, dar nu la umbră. Evită să-l pui în lumina directă a soarelui, deoarece razelor pot arde frunzele. Palmierii areca au nevoie de un mediu cald, cu temperaturi între 18°-24°C, cu minim 10°C pe timp de iarnă.
Palmierul areca se dezvoltă cel mai bine într-un ghiveci care are găuri de drenaj. De asemenea, trebuie să ai grijă ca rădăcinele lui să fie bine plasate în interiorul ghiveciului.
Dacă recipientul în care palmierul areca se află a rămas mic, cel mai bine este să-l schimbi doar primăvara.
Această plantă superbă de interior trebuie udată bine ori de câte ori primii câțiva centimetri de compost s-au uscat. Acest lucru se întâmplă destul de frecvent pe vreme caldă. În mod ideal, folosește apă de ploaie, apă distilată sau apă purificată pentru udare, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu apă dură.
Palmierii areca sunt sensibili la substanțele chimice din apa de la robinet. De asemenea, e important de menționat că trebuie să te asiguri că compostul este umed uniform, dar nici să aibă apă în exces.
Citește continuarea aici