Păstrat la rece, într-un recipient închis ermetic, guacamole poate fi consumat și după 3-4 zile. Chiar dacă gustul va rămâne același, aspectul nu va fi unul plăcut.
Transformarea are loc din cauza faptului că ingredientul principal, avocado, conține enzime care în contact cu oxigenul au o reacție ce-l face aproape maro. Imediat după ce ai curățat fructul de avocado de coajă verdele începe să își piardă din intensitate.
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze
Dacă nu ai lămâie, atunci poți să apelezi la ceapă. Tot ce trebuie să faci este să presari felii de ceapă deasupra vasului în care ai pus guacamole. Folosind acest truc, sosul tău de avocado va rezista la frigider până la o săptămână.
Sulful din ceapă va împiedica oxidarea fructului de avocado. Nu te teme că gustul puternic al cepei va acapara tot preparatul pentru că acest lucru nu se va întâmpla.
Dacă nu vrei să folosești niciuna dintre variantele de mai sus care pot influența chiar și în mică măsură gustul final al sosului guacamole, nu îți rămâne decât ultima soluție.
Toarnă puțină apă fierbinte și apoi acoperă recipientul în care ai depozitat preparatul din avocado. Apa va acționa ca o barieră între oxigen și enzimele din fruct, ajutându-l să își păstreze prospețimea pentru o perioadă mai lungă de timp.
Uleiul de măsline poate fi și el de ajutor pentru a împiedica oxidarea fructului de avocado din guacamole. Este suficient să pui un strat subțire deasupra sosului. Procesul de schimbare a culorii din verde într-una neplăcută va fi încetinit.
De ce se pune bicarbonat de sodiu la mâncarea de fasole. Cum se procedează și de ce