Acid boric. Seara, după spălarea piciorului, se aplică praf de acid boric pe pielea umedă şi se încalţă o şosetă compactă, care rămâne pe picior peste noapte.
Bicarbonat de sodiu. Extrem de util pentru vindecarea ciupercilor la picior, bicarbonatul de sodiu se diluează cu apă şi se aplică pe locul afectat timp de 15-20 minute, după care se clăteşte cu apă caldă, fără a se şterge. După ce s-a uscat, piciorul se pudrează cu talc. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează mirosul neplăcut şi este un regulator al pH-ului, scrie kfetele.ro.
Oţet de mere. Având proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, acest oţet are o aciditate uşoară şi împiedică răspândirea ciupercilor, ucigând totodată bacteria. Se amestecă părţi egale de oţet de mere şi apă şi se ţin degetele înmuiate în soluţie timp de 30 de minute, după care se lasă piciorul să se usuce. Tratamentul trebuie repetat zilnic, timp de câteva săptămâni. Soluţia calmează iritatia şi mâncărimile şi ajută la eliminarea mirosului neplăcut.