Cum să previi mucegaiul de pe zacuscă
Mucegaiul apare din cauza faptului ca nu ai sterilizat borcanele inainte sau poate nu ai facut-o in mod corect, asa ca asigura-te ca nu sari peste acesti pasi cand faci zacusca.
Mucegaiul poate sa apara si pentru ca nu ai sterilizat capacele sau nu le-ai spalat foarte bine. Ca si borcanele, capacele trebuie sa fie foarte curate pentru ca in caz contrar vei favoriza aparitia bacteriilor si implicit a mucegaiului.
Totodata, zacusca poate mucegai din cauza faptului ca borcanele nu au fost curatate cum trebuie. Pe scurt, bacteriile prezente in borcane au cauzat aparitia mucegaiului.
Asigura-te ca folosesti si capace care sigileaza borcanul in mod corect. Daca acestea nu se inchid cum trebuie si aerul poate patrunde in interiorul borcanului atunci zacusca va mucegai foarte usor.
Primul pas va fi sa speli borcanele foarte bine. Foloseste un burete si detergent lichid de vase pentru a le curata, nu uita nici de suprafata unde se inchide capacul, deoarece aceasta este de regula cea mai murdara. Asta daca folosesti borcane mai vechi, care au mai fost utilizate si in trecut.
Nu uita nici de capace, pentru ca si acestea trebuie sa fie foarte curate. Spala-le foarte bine cu un burete si daca sunt capace mai vechi, asigura-te ca le cureti bine si la interior.
Dupa spalarea borcanelor si capacelor, acestea vor trebui sterilizate. In acest mod te asiguri ca bacteriile sau sporii de mucegai vor fi indepartati in mod corect. Nu este indicat sa folosesti borcane crapate sau ciobite, deorece temperaturile ridicate vor agrava crapaturile, scrie cumsa.ro.
De asemenea, puteți recurge la alte metode de conservare naturală, care o va menținbe de asemenea, mult timp proaspătă și nealterată, chiar și după deschiderea borcanelor. Una dintre metode este de a acoperi cu ulei zacusca. În acest mod nu va mai face mucegai și o puteți păstra mai mult timp la frigider.
Ce trebuie să pui în borcanele cu murături ca să nu facă mucegai. Secretele bunicilor pentru conservare