Telefoanele mobile sunt astazi un necesar absolut, fiind utilizate pentru a comunica cu familia, prietenii sau colegii, precum si pentru accesarea aplicatiilor esentiale pentru activitatile zilnice.
De aceea, apare întrebarea: cum ne protejăm datele noastre personale și securitatea online? Mai ales că există numeroase aplicații necesare pentru activitățile zilnice, care pot fi vulnerabile în fața atacurilor cibernetice. Desigur, companiile fac eforturi pentru a-și consolida securitatea, dar infractorii cibernetici sunt mereu în căutare de informații confidențiale. Prin urmare, este crucial să fim conștienți de trucurile pe care le folosesc aceștia și să învățăm cum să ne protejăm împotriva acestor înșelătorii online periculoase.
Odată cu progresul tehnologic, se dezvoltă și noi modalități de furt. De aceea, este crucial să nu accesați email-urile primite de la persoane necunoscute, mesajele text care conțin link-uri sau oferte false. Acest lucru se datorează faptului că aceste mesaje ar putea conține programe malware. Cum poți să-ți protejezi telefonul mobil împotriva unui posibil atac asupra conturilor bancare?
Obținerea de date prin bluesnarfing este una dintre tacticiile folosite de infractorii cibernetici pentru a accesa contacte, imagini, videoclipuri, parole de conturi bancare și alte informații sensibile. Aceștia pot obține orice fel de date de la victimele lor fără ca acestea să fie conștiente de acest tip de furt.
Pentru a preveni acest lucru, este crucial să dezactivați Bluetooth-ul de pe telefonul mobil pentru a evita conexiunile neautorizate. Hackerii folosesc această metodă pentru a se conecta la dispozitivele vulnerabile. Apoi, este recomandat să scanăm telefonul pentru a identifica eventualele vulnerabilități, conform site-ului Redes Zone. Prin găsirea și remedierea potențialelor probleme de securitate, ne putem proteja datele personale și putem preveni accesul infractorilor cibernetici la informațiile noastre sensibile, cum ar fi datele bancare.
Totuși, că această acțiune poate fi realizată doar în cazul în care hackerul se află în apropierea victimei, deoarece conexiunea Bluetooth are o rază de acțiune maximă de 20 de metri. Din acest motiv, este recomandat să vă asigurați că aveți această opțiune dezactivată sau configurată în modul nedetectabil ori de câte ori părăsiți casa. De asemenea, este important să nu acceptați cereri de conectare sosite de la persoane necunoscute. În plus, este esențial să verificați cu atenție dispozitivul la care intenționați să vă conectați, să folosiți parole puternice și să vă asigurați că software-ul de pe telefonul mobil este mereu actualizat, conform eldiarionuevodia.com.ar.