Smântâna şi laptele se vor separa de restul supei şi se vor transforma în mici granule atunci când îngheaţă. Laptele de cocos sau cel de soia se comportă mai bine la temperaturi negative. Dacă vrei să congelezi o parte din supă, nu mai pune niciun fel de grăsime animală în cantitatea pe care o vei pune la congelator. O poţi adăuga fără grijă atunci când o reîncălzeşti.
Nu pune pastele
Pastele devin ca un mucilagiu atunci când sunt decongelate. Cel mai bine este să fierbi pastele separat şi să le adaugi după ce reîncălzeşti supa.
Nu pune niciunul dintre ingredientele pe care le adaugi în mod obişnuit în ultimele 5 minute
Ierburile aromatice, sucul de lămâie, borşul pot avea efecte neplăcute dacă le adaugi înainte de a le congela. Nu au un efect neapărat negativ, dar vor avea un gust mult mai bun dacă sunt adăugate proaspete.
Nu fierbe prea mult legumele
Trebuie să te gândeşti că legumele se vor mai fierbe puţin atunci când reîncălzeşti supa sau ciorba. Cu cartofii trebuie să cea mai mare grijă. Dacă vei să mănânci o parte proaspătă şi o parte să o congelezi, scoate o parte din legume când nu sunt foarte bine fierte.
Congelează porţii mici
Atunci când pui la congelator ciorbă sau supă este bine să pui porţii mici, suficient când mănânci la o masă, tu sau împreună cu familia.