"Primăria s-a mutat în acea cladire care doi ani de zile stătuse neocupată pentru că avea multe defecţiuni, nu se putea respira în ea, avea o parcare precară. După ce că au plătit o chirie foarte mare, aproape 3 milioane de euro pe an, au investit în această clădire care nu era a lor aproape 5 milioane de euro: au făcut parcări, au adus lifturi, au făcut tot felul de îmbunătăţiri ca să se poata trăi în acea cladire"- spune Pâlşu.
Mihai Pâlşu susţine că în spatele firmei care deţine sediul închiriat de primărie s-ar afla de fapt fiul lui Sorin Oprescu.
"Această firmă Apatel e de fapt deţinută de un offshore din Luxemburg, iar acesta e deţinut de o clinică din Elveţia. Care clinică a cui crezi că e? A unor elveţieni mă gândesc? Mai gândeşte-te, poate nu...S-au speriat aşa de tare când a început scandalul cu sediul că de atunci n-au mai vrut să taie nicio factură către primărie. S-a ajuns în situaţia în care fiul să fie în poziţia de a-l expedia din sediu pe tată@
Şi alţi apropiaţi ai lui Sorin Oprescu beneficiau de contracte cu statul.
Negrea a explicat: "Gmedica a câştigat contracte în perioada 2007 – 2011, contracte cu statul de 108 mil. de lei noi...omul avea un success nebun, se ducea la licitaţiile din spitalele bucureştene, fiind asociat la începuturi cu oprescu".
"O astfel de filieră a puterii cum a avut-o domnul Oprescu nu se poate realiza decât prin câteva pârghii pe care trebuie să le ai: trebuie să ai protecţie, informaţie şi sifoane şi aceste sifoane să le ai plasate în instituţiile statului care se ocupă cu controlul: DNA, poliţie, ANAF sau chiar şi SRI sau DGIPI", a încheiat Pâlşu.