Un filmuleţ realizat de Timeline arată când şi de ce au început femeile să se radă la subraţ şi ce anume a produs această schimbare bruscă a regulilor de igienă intimă, arată Gândul.md.
Schimbarea s-a produs în anul 1915 în Statele Unite, când revista Harper’s Bazaar a publicat un articol în care făcea reclamă unui nou model de rochie, fără mâneci, scrie Daily Mail. Imediat a început o amplă campanie publicitară prin care femeile erau sfătuite să scape de părul de la subraţ, ca să arate mai frumos în aceste rochiţe decoltate.
Campania a fost lansată de mai multe firme care produceau deodorante şi produse pentru ras. Revistele au început şi ele să publice fotografii cu femei epilate, care erau lăudate pentru atenţia pe care o acordă aspectului lor. Textul reclamelor scria că femeile moderne trebuie să aibă pielea subraţului perfect netedă „ca să nu se facă de râs”.
În scurt timp această campanie a început să aibă efect şi de atunci cele mai multe femei aleg să se epileze sau să se radă la subraţ.
Recent a apărut un nou trend care militează pentru frumuseţea naturală şi menţinerea părului de pe corp. Vedete precum Julia Roberts sau Miley Cyrus se mândresc cu părul pe care îl au la subraţ şi le încurajează pe femei să revină la acest stil natural. Multe feministe merg chiar mai departe şi îşi vopsesc în culori stridente părul de la subraţ, ca să fie cât mai vizibil.
Concepţia privind rostul părului corporal diferă la nivel mondial în funcţie de religie sau de cultură. În cele mai multe ţări din Occident femeile nu vor să fie păroase. În ţările musulmane, atât femeile cât şi bărbaţii elimină părul de la subraţ din motive de igienă, urmând astfel o recomandare scrisă chiar în textele lor religioase. În schimb, în China moda epilatului la subraţ a apărut abia cum 20 de ani.