În conformitate cu marea agendă de resetare a societății, care urmărește să pregătească omul viitorului – populația nu va deține nimic. Iar prima dintre schimbările de mentalitate despre care se va vorbi la Davos îi îndeamnă pe oameni „să treacă de la a deține la a folosi”.
Elita adunată în cadrul Forumului Economic Mondial consideră că foarte multe autoturisme zac în parcările de reședință și că „mai multă partajare poate duce la economisirea utilizării metalelor critice”. Mai exact, o mașină ar trebui împărțită cu mai multe familii pentru a evita poluarea masivă.
Un mesaj clar le-a fost transmis politicienilor, încă din 2019, de către liderul Forumului Economic Mondial. E nevoie de noi taxe, care să impună restricții și obligații.
„Trebuie să ne gândim cum putem crea un echilibru, de exemplu, noi taxe, stimulente și, în special, prin reeducare, pentru a pregăti oamenii cu competențe necesare pentru viitor”, Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial.
Printre cele mai puternice voci care militează pentru anularea proprietății private se află cea a lui Bill Gates. El a cerut în repetate rânduri majorarea taxelor pe carbon, mai ales a impozitelor pe mașini.
„Doar făcând acest lucru într-un mod agresiv, costurile economice vor fi reduse suficient încât să spunem: Ok, schimbați întreaga industrie a cimentului, schimbați întreaga industrie a oțelului! Unele companii care lucrează în aceste industrii vor eșua, multe dintre ele. Dar, avem nevoie doar de un număr rezonabil de fabrici de ciment, de fabrici de oțel, nu ne trebuie atâtea”, spune Bill Gates.
Industria auto a primit, deja, o lovitură puternică – o serie de națiuni europene și Statele Unite ale Americii au adoptat legea care va interzice vânzarea de mașini pe benzină și motorină începând cu anul 2030. Concret, peste șapte ani, pe piață vor fi permise doar mașini electrice.