Potrivit raportului ANAF, citat de cotidianul Adevărul, contractele obţinute de Şova au fost subevaluate şi au fost acordate prin ocolirea legii achiziţiilor publice.
Inspectorii ANAF au mai spus că avocaţii lui Şova facturau chiar şi 27 de ore de muncă pe zi şi, mai mult, încasau onorarii de succes pe baza muncii juriştilor din companiile de stat. Din cei 1,8 milioane de euro încasaţi de casa de avocatură Şova şi Asociaţii de la Complexele Energetice Turceni şi Rovinari, aproximativ 1,1 milioane de euro ar fi fost încasaţi ilegal, potrivit ANAF.
De contractele lui Şova cu companiile de stat nu e străin nici premierul Victor Ponta. Acesta devenea, în septembrie 2007, unul dintre cei patru parteneri seniori ai casei de avocatură Şova şi Asociaţii.
Ulterior, Şova a declarat pentru Evenimentul Zilei că a avut doar o "convenţie de conlucrare profesională" cu cabinetul de avocatură al lui Ponta, ce viza lucrul în anumite dosare penale.
Cu toate acestea, între septembrie 2007 şi decembrie 2008, Victor Ponta a obţinut de la Şova şi Asociaţii nu mai puţin de 181 de mii de lei, potrivit declaraţiei sale de avere de la acea vreme. Ulterior, actualul premier a renunţat la avocatură după ce a devenit ministru în Guvernul Boc I.
"Nu s-a pomenit numele Ponta absolut deloc. Nu e nicio legătură între dânsul si aceste...", a declarat Dan Şova, miercuri, la ieşirea de la sediul DNA.
Afirmaţia lui Şova e contrazisă însă de un raport al Inspecţiei Judiciare din luna ianuarie a acestui an. Acolo, numele premierului Victor Ponta e menţionat chiar în dosarul privind contractele lui Şova cu Complexul Energetic Turceni.