Criza deșeurilor pune stăpânire pe Grecia. Greva angajaților de la salubrizare continuă

Saturday, 24 June 2017, 09:28, Sursă: REALITATEA.NET

Străzile din Atena, inclusiv principalele zone turistice, s-au umplute cu gunoaie, deoarece angajații serviciului de colectare a gunoiului menajer sunt în grevă de la începutul săptămânii, informează Greek Reporter.

Lucrătorii municipali din cadrul serviciului de salubrizare solicită angajarea permanentă a aproximativ 10 000 de angajați contractuali ale căror contracte au expirat. Ministrul de interne, Panos Skourletis, a promis acum câteva luni că, odată ce contractele lor expiră, vor fi reînnoite.

Totuși, la 10 mai, Curtea de Conturi a decis că reînnoirea contractelor și angajarea permanentă a angajaților contractuali este neconstituțională.

Între timp, grămezile de gunoi cresc peste tot în Atena și în alte orașe din Grecia, precum Salonik. Mirosul a devenit greu de suportat, iar căldura face ca aerul să fie irespirabil în anumite zone, în special în cartiere dens populate.

Se așteaptă ca valul de căldură prevăzut pentru cursul săptămânii viitoare va înrăutăți lucrurile.

Zonele turistice din capitală nu fac excepție. Perimetrul din jurul Acropolei, cum ar fi Piața Syntagma, Monastiraki, Plaka, Strada Mitropoleos sau Muzeul Arheologic din Atena copleșite de grămezile de gunoaie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN