Creştere incredibilă pentru acţiunea momentului în lume. Nvidia a crescut cu 591% din 2019 încoace, ajungând cea mai valoroasă companie din lume, peste Microsoft şi Apple.
Avântul nestăvilit al Nvidia Corp. a sporit enorm capitalizarea de piaţă a gigantului tech, firma crescând cu 591% în ultimii 5 ani, ajungând să devină cea mai valoroasă companie din lume, odată cu creştere entuziasmului pentru inteligenţa artificială, scrie Bloomberg, citat de ZF.
Acţiunile Nvidia au crescut cu 3,5% pentru a închide marţi la 135,58 dolari pe acţiune, ceea ce a plasat valoarea de piaţă a companiei la aproximativ 3.300 de miliarde de dolari, depăşind astfel Microsoft Corp. şi Apple Inc.
La începutul lunii, Nvidia a depăşit Apple în ceea ce priveşte valoarea de piaţă pentru prima dată din 2002, cei doi giganţi concurând strâns, alături de Microsoft, pentru titlul de cea mai valoroasă companie din lume.
Clasamentul actual este încă o reamintire a faptului că inteligenţa artificială reprezintă principalul punct de interes al celor mai puternici investitori din lume. Nvidia este văzută ca fiind cel mai mare beneficiar al acestei tehnologii, deoarece domină piaţa cu cipurile sale foarte căutate, folosite la alimentarea centrelor de date care execută sarcini de calcul complexe cerute de aplicaţiile de inteligenţă artificială. Cererea pentru acceleratoarele sale H100 se află în creştere, contribuind la sporirea vânzărilor producătorului de cipuri cu peste 125% anul trecut.
Microsoft, la rândul său este, de asemenea, considerat un exploatator de succes al tehnologiei AI, având în vedere investiţia şi parteneriatul său cu OpenAI, care a creat ChatGPT. În această săptămână, acţiunile Apple au crescut după ce producătorul iPhone şi-a dezvăluit în sfârşit planurile de viitor care vor include utilizarea noii tehnologii inteligente, liniştind în sfârşit investitorii.
Preţul în creştere al acţiunilor Nvidia a făcut din cofondatorul şi directorul executiv Jensen Huang unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Averea sa netă a crescut cu aproape 75 de miliarde de dolari de la începutul anului, ajungând la 119 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 12 în topul Bloomberg Billionaires Index.