"Prieteni, sunt puțin năucită. Cum e posibil ca o schemă terapeutică logică, ieftină, în jur de 100 ron, cu medicamente aflate în nomenclatorul ANM și MS, care pot fi compensate, poate să determine asemenea furtună mediatic. Incredibil. Cred că mai mult enervează că n-o fac publică. Și n-am s-o fac.
PS: Beatrice Mahler, hai că mă cunoști. Știi foarte bine, că nu folosesc Ivermectină, Dexametazonă și Azitromicină", a spus medicul, într-o postare pe contul său de Facebook.
Reacția medicului orădean vinde după ce managerul de la Marius Nasta a contrazis-o ferm pe colega sa de breaslă. Mahler spune că a privit cu tristeţe la abordarea pe care a ales-o Flavia Groşan în comunicarea publică pe tema tratamentului aplicat în cazul bolnavilor infectați cu COVID-19.
Afirmațiile medicului privind presupusul său tratament "minune" anti-Covid a stârnit un val de reacții în rândul colegilor săi de breazlă. Epidemiologul Alexandru Rafila a precizat că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient ce suferă de COVID-19 trebuie să se bazeze pe schema de tratament adoptată de autorități. Rafila a punctat că el, personal, nu ar putea apela la un alt tratament în afara celui stabilit în protocolul Comisiei de boli infecțioase din România.
„Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite”, a declarat Rafila, joi seara, la un post TV.
În apărarea medicului orădean au sărit însă medicii Monica Pop, Adina Alberts şi infecţionistul Ion Alexie, care profesează în prezent în afara țării, mai exact la Las Vegas.
Colegiul Medicilor (CM) Bihor s-a autosesizat după publicarea unui articol în care o doctoriţa din Oradea, proprietara unui cabinet privat, susţine că a vindecat 1000 de persoane infectate cu Covid tratându-le cu un banal antibiotic.
Doctorița va trebui acum să dea seama în faţa Comisiei de Etică pentru afirmaţii nefondate, conform cărora protocoalele terapeutice din spitale duc la decesul pacienţilor, precum şi pentru afirmaţiapotrivit căreia ar fi vindecat bolnavi care, în realitate, au ajuns în stare gravă în Spitalul Municipal după tratamentul ei "miraculos".
Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC până la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat în Oradea.