1. Infuzia de coriandru şi ceai verde
FIerbeţi apă. Adăugaţi o lingură cu vârf de seminţe de coriandru. Lăsaţi pe foc încă 5 minute. Închideţi focul şi adăugaţi o jumătate de lingură de frunze de ceai la fiertură. Acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi-l aşa pentru câteva minute. Strecuraţi şi consumaţi fără îndulcitori. Dormiţi sau staţi liniştiţi şi relaxaţi pentru măcar zece minute. Durerea de cap poate să dispară până atunci.
2. Leacuri cu lămâie
Lămâia este foarte eficientă şi un ingrediet puternic împotriva durerilor de cap. Atunci când consumaţi apă caldă amestecată cu nişte suc de lămâie, această reduce intensitatea unei dureri de cap. Acest remediu de casă este eficient mai ales atunci când durerea de cap este cauzată de gazele din stomac.
3. Ceai de ghimbir cu miere
Dacă nu va place prea mult să mestecaţi o bucată de ghimbir că atare, atunci încercaţi un ceai. Adăugaţi o lingură cu vârf de ghimbir tăiat bucăţele la o cană (sau jumtate de cană) de apă fierbinte şi lăsaţi-o să fiarbă câteva minunte. Strecuraţi, iar când s-a mai răcit adăugaţi miere şi consumaţi.
4. Pastă din frunze de betel
Frunzele de betel sunt cunoscute pentru proprietăţile lor analgezice sau răcoritoare şi care pot ajută la eliminarea unei dureri de cap în doar câteva minute. Pentru acest remediu, aveţi nevoie de două, trei frunze de betel şi cu ajutorul unui blender să faceţi o pastă fină din ele. Acum aplicaţi această pastă pe frunte şi tâmple pentru o jumătate de ora. Rapid veţi simţi o eliberare, oricât de severă ar fi durerea. În acelaşi timp puteţi mestecă una sau două frunze pentru acelaşi efect.
5. Ceai de muşeţel
Dacă durerea de cap se datorează tensiunii, atunci ceaiul de muşeţel face minuni! Nu trebuie decât să adăugaţi o lingură de flori de muşeţel uscate la un pahar de apă, să lăsaţi amesetecul să se infuzeze pentru câteva minute şi să îl savuraţi cu un strop de miere.
Sursa: bzi.ro