Astfel de experimente ar putea fi cheia către descoperirea de tratamente mai eficiente pentru cancer, potrivit Yahoo News.
Specialiştii în biologie experimentală au descris, în cadrul unei cercetări ce va fi publicată luna aceasta în FASEB Journal (revistă a Federaţiei Cercetătorilor Americani în Biologie Experimentală), răspunsul celulelor de cancer tiroidian în cadrul a două experimente de microgravitație.
Unul a durat 22 de secunde şi a fost realizat cu ajutorul unui aparat care a simulat un zbor pe orbita Pământului, iar un al doilea a constat într-o călătorie de 10 zile, la bordul navei spaţiale chinezeşti Shenzou 8, realizată în 2011.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, în cazul ambelor experimente, multe dintre genele şi proteinele implicate în creşterea celulelor maligne şi în metastază şi-au modificat comportamentul, devenind mai puţin agresive decât pe Pământ, relatează popsci.com.
Cercetătorii nu recomandă construirea de clinici medicale în spaţiu, însă sunt de părere că tratamentele pentru afecţiunea fatală se pot îmbunătăţi odată cu aflarea mai multor informaţii despre celulele canceroase.
Avertisment teribil al Organizației Mondiale a Sănătății. Ce se va întâmpla în următorii 20 de ani