Este foarte important ca în timpul anotimpului cald, și mai ales pe timp de caniculă, să ai grijă de tenul tău.
Aplicarea de măști este crucială în fiecare săptămână pentru a menține hidratarea corectă a tenului.
Este bine să aplici o mască naturală o dată pe săptămână, cu produse proaspete. Se lasă să acționeze circa 20 de minute.
Care sunt cele mai bune MĂȘTI pentru față pe timpul verii
* Mască excelentă pentru regenerare: 1 ou de prepeliță, o linguriță miere polifloră, drojdie de bere (cât o nucă), câteva fire de pătrunjel tocat.
* Mască de morcovi: un morcov dat pe răzătoare, un gălbenuș, 2-3 picături de ulei de măsline, 2 picături de lămâie, 10-15 granule de polen.
* Mască de măr: se rade un măr și se acoperă cu lapte dulce, se pune la foc mic, când clocotește se dă la o parte și se freacă cu 2-3 picături de ulei + 2-3 picături miere de salcâm.
* Mască de cartof: se amestecă un cartof fiert cu o lingură de lapte fierbinte + 1 gălbenuș + 1 fiolă cu colagen și lăptișor de matcă.
* Mască pentru ten iritat: un albuș bătut spumă, 2 lingurițe miere de Tei, 2 linguri făină de orz, la sfârșit se aplică și se lasă să acționeze 30 de minute.
* Mască după expunere la soare: 3-4 linguri de smântână, un gălbenuș, o linguriță zeamă de castravete, 2-3 picături de miere de Tei.
* Mască pentru combaterea coșurilor: se rade o ridiche neagră, se stoarce printr-un tifon și se face un piure care se aplică încălzit pe obraz. După 20 de minute se îndepărtează și se tamponează obrazul cu zeama rămasă de la ridiche, care va rămâne pe față 10 minute; se spală apoi tenul cu apă și bicarbonat.
MĂȘTI de față împotriva arsurilor solare
1. Zeamă proaspătă de castraveți se amestecă cu cartof crud ras – se unge obrazul sau zona afectată, se ține 10 minute, apoi se repetă la o oră.
2. Se aplică felii de castravete proaspăt 20 de minute.
3. Se aplică iaurt în amestec cu 5 picături de miere de Tei.
Sursa: formula-as.ro