Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetătorii de la Harvard au descoperit că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. Mai exact, o porție pe zi reduce cu 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral.
Nu mai este un secret faptul că schimbarea stilului alimentar te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus și să ai un corp mai atrăgător. Dacă vrei să mergi mai departe, să îți „sculptezi" fizicul, exercițiile fizice nu trebuie să lipsească din programul tău. Deși ni se spune constant că există un tipar de cum să arătăm, tu trebuie să îți asculți corpul și să îți adaptezi activitatea fizică în funcție de ce îți dorești. Vei observa că micile schimbări te pot duce la rezultate care te vor face mândru, dar asta se va realiza în timp și prin foarte multă perseverență, iar dacă combini sportul cu adoptarea unei alimentații curate, vei avea numai de câștigat.
Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine şi minerale. Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.
Interesant în cazul spanacului este că, deşi nu conţine atât de mult fier cum se credea în trecut, fiind devansat de alte legume, totuşi conţine o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul. Astfel, efectele în combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune în cazul în care se consumă spanac decât alte legume ce conţin o cantitate mai mare de fier.