Usturoiul este un antibiotic natural
Usturoiul conține o substanță allicină eliberată atunci când este zdrobit sau tăiat, usturoiul este recomandat să fie consumat brut.
Alicina luptă împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, are un efect antiseptic ridicat, previne formarea și răspândirea în continuare a bacteriilor.
Un avantaj incontestabil al usturoiului față de antibioticele artificiale este că ucide bacteriile extrem de dăunătoare, în timp ce medicamentele de farmacie «mănâncă în calea lor» atât microorganisme dăunătoare, cât și benefice, perturbând astfel microflora și provocând disbioză intestinală.
Folosind usturoi zilnic, vă va proteja în plus corpul de Pilori helicobacter, Salmonella, streptococ și stafilococ, precum și agenți patogeni, cum ar fi tuberculoza, dizenterie, candidoza si herpes.
Usturoi pentru inimă și vasele de sânge
Tot același alicin «îngrijește» cu atenție sistemul cardiovascular.
Astfel, utilizarea zilnică a unui cățel de usturoi ajută la întărirea vaselor de sânge, la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea concentrației de colesterol dăunător cu 10%. În consecință, riscul de tromboză, accidente vasculare cerebrale și infarct miocardic scade.
În plus, usturoiul scade tensiunea arterială, în timp ce indicatorii de presiune persistenți pot fi obținuți după 12 săptămâni de utilizare zilnică a acestui produs.
Usturoi în diabet zaharat
O atenție deosebită merită utilizarea zilnică a usturoiului în diabetul zaharat (în special tipul 2).
Faptul este că această legumă reduce concentrația de zahăr din sânge cu aproximativ 25% și încetinește procesul de divizare a insulinei direct în ficat.
În plus, afectând pozitiv vasele și arterele, usturoiul protejează inima pacienților cu diabet zaharat de cardiomiopatie și ateroscleroză.
Usturoi pentru imunitate
Usturoiul este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratament, precum și prevenirea bolilor virale.
Potrivit cercetărilor efectuate, consumul zilnic de usturoi reduce incidența răcelilor cu mai mult de 60%. În plus, cei care nu se tem de mirosul de usturoi, durata medie a răcelii scade cu aproximativ 70%.
Efectul antiviral al usturoiului se datorează conținutului ridicat de compuși de sulf care întăresc imunitatea și neutralizează radicalii liberi și toxinele care dăunează celulelor corpului.
Usturoiul distruge celulele canceroase
Sulful, sulfura de dialil, cisteina Salil și seleniul conținute în usturoi nu numai că elimină radicalii liberi din organism, ci și distrug celulele canceroase.
Studiile au arătat că utilizarea constantă a usturoiului cu 20% reduce probabilitatea apariției cancerului (în special a cancerului de stomac, colon, ficat și glande mamare).
Nu este un motiv bun să includeți usturoi în dietă zilnic?
Usturoi din paraziți
Într-o perioadă în care nu a existat o astfel de selecție uriașă de medicamente antihelmintice, viermi, giardia, fraier hepatic și alți paraziți au scăpat cu usturoi.
Și toate datorită fitoncidelor care afectează în mod dezastruos flora patogenă în general și paraziți în special.
Usturoi pentru digestie
Usturoiul este util pentru tractul gastro-intestinal, deoarece:
Stimulează producția de suc gastric, contribuind astfel la o mai bună absorbție a fierului;
îmbunătățește procesele digestive;
normalizează activitatea pancreasului;
elimină procesele de putrefacție în intestin;
crește apetitul.
Cu toate acestea, amintiți-vă că, cu gastrită, ulcer gastric și ulcer duodenal, pancreatită și leziuni ale pancreasului (în special în timpul exacerbării), utilizarea usturoiului poate provoca o deteriorare a sănătății.
Usturoi pentru articulații
Beneficiile usturoiului pentru articulații sunt incontestabile, deoarece:
Împiedică depunerea sărurilor, care cauzează adesea dureri articulare;
protejează distrugerea și restabilește cartilajul și țesutul articular;
reduce pierderea osoasă,
previne dezvoltarea osteoartritei.
Prin urmare, dacă doriți să uitați (sau cel puțin mai puțin să vă amintiți) despre problemele legate de sistemul osos, nu uitați de o legumă utilă, cum ar fi usturoiul.
Usturoi pentru piele
Antioxidanții, flavonoidele, vitaminele B și acizii, care sunt bogați în usturoi, regenerează pielea, o fac elastică și împiedică formarea acneei și a ridurilor premature.
În același timp, pentru a menține sănătatea epidermei, nu este necesar să folosiți măști cu usturoi. Este suficient să mănânci 1 până la 2 cuișoare ale acestui produs în fiecare zi.
Usturoi pentru pierderea in greutate
Nutritionistii, precum și cei care aderă la principiile alimentare de sănătate sau pur și simplu doresc să scape de kilogramele în plus, vorbesc despre faptul că dacă vei consuma zilnic de usturoi, nu doar promovează mai intens reducerea greutății, și vă ajută să păstrați de rezultatele obținute.
Și acest lucru este destul de natural, având în vedere faptele de mai jos:
Un cățel de usturoi conține doar 3 până la 4 calorii.
Usturoiul este un produs alimentar al cărui indice glicemic este egal cu 30.
Usturoiul descompune și arde grăsimile subcutanate.
Usturoiul activează metabolismul și îmbunătățește digestia.
Usturoiul ajută la eliminarea excesului de lichid din organism.
Cât de mult usturoi poate fi consumat pe zi?
Într – o zi, fără a afecta sănătatea, puteți mânca 2 – 5 g de usturoi brut (adică 1-3 cuișoare).
Depășirea acestei norme poate duce la următoarele consecințe:
Creșterea gazelor din intestine,
diaree,
greață,
dureri de cap,
crampe stomacale,
creșterea temperaturii corpului.
Consumul a peste 8 cuișoare de usturoi brut pe zi poate provoca sângerări interne!
Recomandări
Nu utilizați usturoi pe stomacul gol, deoarece irită pereții mucoși ai stomacului, care, cu utilizarea zilnică, poate provoca dezvoltarea ulcerului gastric.
Nu consumați usturoi peste noapte, deoarece are un efect diuretic pronunțat.
În plus, usturoiul stimulează sistemul nervos, astfel încât pot exista probleme cu adormirea.
Contează! Dacă aveți o istorie de boli ale ficatului, rinichilor, stomacului și intestinelor, hemoroizi, hipertiroidism, sângerări frecvente sau epilepsie, atunci utilizarea usturoiului în formă brută va trebui abandonată!
Cum să scapi de mirosul de usturoi?
Mulți refuză să mănânce usturoi din cauza mirosului său specific, care este extrem de dificil de scăpat.
Câteva sfaturi pentru a ajuta la neutralizarea (sau reducerea semnificativă) mirosului de usturoi din gură.
Sfat 1. Fructe
Neutralizarea mirosului compușilor de sulf va ajuta fructele cu elemente oxidante: struguri, mere, caise, prune, pere, piersici, cireșe, prune.
Sfat 2. Verde
Elimină perfect mirosul de usturoi frunze de dafin, patrunjel, spanac, precum și busuioc și mărar.
Sfat 3. Fructe tari
După consumarea usturoiului, mestecați câteva boabe de cafea. Ajuta în această situație și nuci (în special greacă și nucșoară).
Sfat 4. Băuturi
Puteți scăpa de mirosul neplăcut de usturoi dacă beți un pahar de lapte.
Ceaiul verde este un alt mod de a vă reîmprospăta respirația, dar rețineți că ceaiul ar trebui să fie fierbinte.
Sucurile de afine, lămâie și grapefruit vor reduce, de asemenea, mirosul de usturoi.
În cele din urmă, nu uitați de periajul dinților, utilizarea clătitorilor și a irigatoarelor pentru cavitatea bucală! La urma urmei, dragostea ta pentru usturoi nu ar trebui să aducă disconfort celor de lângă tine.