Semnalul de alarmă cu privire la pieptul de pui îngheţat, care ar fi injectat cu foarte multă apă şi aditivi alimentari, vine de la ziarul The Guardian.
Procedura e simplă: procesatorii de carne de pui din Marea Britanie, Westbridge Food Group, importă carne de pui îngheţată din Brazilia, deja injectaţi cu sare sau o soluţie din ulei de porumb şi sare şi îi mai injectează şi ei o dată cu apă şi alţi aditivi care împiedică apa să se elimine în timpul gătitului şi dextroză, un zahăr adăugat pentru a masca gustul de sare al cărnii injectate. Carnea e mai apoi vândută în supermarket-urile din Marea Britanie.
În Uniunea Europeană e ilegal să se reproceseze puiul îngheţat, în afara cazurilor în care nu sunt gătiţi sau preparaţi pentru a fi vânduţi sub forma unor alte produse. Supermarketurile britanice nu consideră, însă, că au făcut un lucru ilegal, dacă nu ascund asta. Mai mult, producătorii susţin că injectarea apei şi a aditivilor face ca puiul să aibă un gust "mai suculent".
Cumpărătorii ajung să plătească apa la preţul pe care îl are carnea de pui, fără să ştie.
Medicul Duncan Campbell, fost preşedinte al Association of Public Analysts susţine, citat de The Guardian, că a devenit obişnuit să se găsească, la analize, mult mai multă apă în carnea îngheţată de pui decât ne închipuim: "Când am verificat ultima dată, producătorii adăugau 40% apă în carnea de pui îngheţată. Consumatorii sunt păcăliţi".
Surse din industria cărnii susţin că procedeul a devenit normă din pricina crizei, ei încercând să păstreze preţurile mici injectând din ce în ce mai multă apă în carnea de pui îngheţată.