„În unanimitate: Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, formulată de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin în temeiul art. 267 TFUE. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta-reclamantă Inspec?ia Judiciară împotriva Hotărârii nr. 11P din 8 noiembrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 5/P/2023. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin împotriva Încheierii din 11 octombrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în acelaşi dosar. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 martie 2024. Cu majoritate: Admite recursul declarat de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin împotriva considerentelor Hotărârii nr. 11P din 8 noiembrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Înlătură din cuprinsul Hotărârii nr. 11P din 8 noiembrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, considerentele privind respingerea acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtului Horodniceanu Daniel Constantin, sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 271 lit. a) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi le înlocuieşte cu propriile considerente. Menţine soluţia din dispozitivul hotărârii atacate. Respinge cererea recurentului-pârât Horodniceanu Daniel Constantin privind plata cheltuielilor de judecată. Definitivă. Cu opinie separată a domnului judecător Cristinel Grosu şi a doamnei judecător Mădălina- Elena Vladu – Crevon, în sensul: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul-pârât Horodniceanu Daniel Constantin împotriva considerentelor Hotărârii nr. 11P din 8 noiembrie 2023, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii”, arată soluția instanței.
Scena a avut loc în Iași. Horodniceanu a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție rutieră care l-a atenționat că depășise mașina poliției fără să semnalizeze corespunzător.
Actualul vicepreședinte al CSM a vrut să dea legitimația de procuror în momentul în care i s-au cerut documentele și i-a întrebat pe agenți de ce nu îl recunosc. Totodată, el i-a amenințat pe polițiști că va vorbi cu șeful de la inspectoratul de poliție.
Horodniceanu s-a apărat atunci și a spus că ar fi vorba de o scenetă pusă la punct de polițiști. Cazul a ajuns la Curtea Supremă după ce Consiliul Superior, unde el este vicepreședinte, l-a scăpat basma curată. Inspectorii care îl reclamaseră au făcut recurs.